Το δέντρο του Οιδίποδα

Περιοδεία

Σύγχρονο-Πειραματικό Χοροθέατρο 2017 13 
watchlist
- /-
βαθμολογία
-
βαθμολόγησε

Η Ομάδα ΙΔΕΑ μετά την μεγάλη επιτυχία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνεχίζει με την νέα της παράσταση, «Το Δέντρο του Οιδίποδα».

«Το Δέντρο του Οιδίποδα» με το πέρας των παραστάσεων στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα, ταξίδεψε στην Lousada της Πορτογαλίας (Φεστιβάλ FOLIA ΄17) και στη Νότιο Κορέα (για 6 παραστάσεις στις πόλεις Busan και Daegou), συνεχίζει το καλοκαίρι, για λίγες παραστάσεις, σε επιλεγμένα Φεστιβάλ Δήμων της Περιφέρειας και της Αττικής.

Ένα μεθυστικό πανηγύρι πάνω στην υπέροχη ιστορία του Οιδίποδα. Μια μυσταγωγία που αναζητά τις βαθιές, χοϊκές, αιμάτινες ρίζες. Τις δικές μας ρίζες. Οι ηθοποιοί για ένα μεγάλο μέρος της παράστασης αιωρούνται σε πανιά, καταβροχθίζουν άπληστα τον εναέριο χώρο του θεάτρου. Πίσω από αυτές τις εναέριες δράσεις κρύβεται μια απλή αρχή: ο τραγικός ήρωας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μαριονέτα στα χέρια των θεών...

Επτά ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης, ως μουσικός επί σκηνής, σκαρφαλώνουν το δέντρο του Οιδίποδα ξεκινώντας απ' την εποχή του Κάδμου, την ίδρυση της Θήβας, την αρχή του Ανθρώπου.

Ένας 7μελής χορός σε μια αρχέγονη μοναξιά, σ' έναν ου-τόπο, σκαρώνει μια αφηγηματική τελετή προσκαλώντας όλους τους ήρωες να περιπλανηθούν μαζί με το τραγικό τους φορτίο άλλοτε σε ερήμους, άλλοτε στα ερείπια του Οίκου τους, άλλοτε σε κάποιο ρημαγμένο τσίρκο κι άλλοτε σ' αυτήν την ίδια τη θεατρική αίθουσα.

Τετ 12/7 στις 21:15
Οιδίποδας Περιοδεία Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη - Βύρωνας
 
Πεμ 3/8 στις 21:15
Οιδίποδας Περιοδεία Τεχνόπολις Ηρακλείου Κρήτης - Ηράκλειο
 
Δευ 11/9 στις 21:00
Οιδίποδας Περιοδεία Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής) - Ηλιούπολη
 
Τρι 12/9 στις 21:00
Οιδίποδας Περιοδεία Δημοτικό Κηποθέατρο - Παπάγου
 
Ξεκίνησε
12/07/2017
Τελείωσε
12/09/2017
Έτος
2017
Διάρκεια
110'