Το ρετιρέ

MEGA

Σειρά TV 1990
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

Η Κατερίνα Σοφιανού είναι μια διαζευγμένη μεσήλικη ανώτατη υπάλληλος στην διαφημιστική-τηλεοπτική εταιρεία COSMOS Ε.Π.Ε. - Διαφημίσεις-Τηλεοπτικές Εκπομπές-Δημόσιες Σχέσεις. Πρώην σύζυγός της είναι ο Μίλτος Παπαράς. Η Κατερίνα μένει σε ένα ρετιρέ διαμέρισμα στην περιοχή του Χίλτον, στην οδό Αρχιφύλλου 2, με την μητέρα της Σοφία Σοφιανού και την κόρη της αδελφής της, Ειρήνη. Παρόλο που είναι καλόκαρδη, συχνά αγανακτεί με τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις παράλογες απαιτήσεις και συμπεριφορές των οικείων της.

Έχει συναδέλφους στο γραφείο την Χαρούλα Πεπονάκη, την Ελένη Σωτηριάδου και τον Κώστα Τσέλιο. Η Χαρούλα είναι μια νευρική και ευέξαπτη αλλά καλόκαρδη νεαρή γυναίκα. Η Ελένη Σωτηριάδου, μια νέα γυναίκα της εποχής της, είναι ερωτευμένη με τον Ιάσωνα. Ο Ιάσωνας είναι επισκευαστής τηλεοράσεων και διατηρεί ένα μαγαζί με έναν υπάλληλο και φίλο του, τον Άλκη. Ο Ιάσωνας ζει (στον α' κύκλο) με την μητέρα του, τη Θάλεια και συνήθως αγανακτεί από την περιέργεια και την παρεμβατικότητά της.

Διευθύντρια της εταιρείας, όπου εργάζεται η Κατερίνα, είναι η Νόρα Ζαχαροπούλου, μια εκκεντρική πλούσια με ευαισθησίες, αλλά και επιπολαιότητα στη ζωή της. Ο Φοίβος Τρίκης, ο καφετζής του μεγάρου, είναι ο καλύτερος φίλος της Χαρούλας και ερωτευμένος μαζί της. Οι δύο τους έχουν έντονες αντιπαραθέσεις και συχνά η Χαρούλα ξεσπά σ' αυτόν. Ακόμη, σταδιακά η Κατερίνα γνωρίζει και παντρεύεται τον Χρήστο Βακούρος, έναν μεσήλικα φαρμακοποιό, ο οποίος έχει μια ζηλόφθονη και γκρινιάρα αδελφή, την Αμαλία Βακούρα - Κώνστα και μία ανηψιά (την κόρη της Αμαλίας, τη Γωγώ), οι οποίες αντιπαθούν την Κατερίνα και την οικογένεια της.