Συνέντευξη

Μας ένωσε το άγνωστο, ο θεός της υγείας κι ο θεός της τεκίλας... μας λένε οι Λουόμενες!

13 Δεκεμβρίου 2019  |  από Πέπη Καλλίλα
Μας ένωσε το άγνωστο, ο θεός της υγείας κι ο θεός της τεκίλας... μας λένε οι Λουόμενες!
Οι τρεις λουόμενες μας αποκαλύπτουν τους λόγους που βρέθηκαν όλες μαζί, οι τρεις άγνωστες στο υδροθεραπευτήριο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τι ήταν αυτό που της ένωσε για πάντα
Γιατί είστε παραμονή πρωτοχρονιάς στο Υδροθεραπευτήριο; 
 
Μαρία Πετεβή (ως Μαρία): Παραμονή Πρωτοχρονιάς βρίσκομαι στα σκαλοπάτια μιας αλλαγής, αλλά δεν το ξέρω ακόμα. Το μόνο που θέλω είναι να φύγω αλλά δεν ξέρω πού να πάω. Έχω ανάγκη από ησυχία, κυρίως εσωτερική και ζέστη. Μόλις έχω πάρει ένα γράμμα που με φέρνει αντιμέτωπη με κάτι πολύ δύσκολο και βαρύ, που εδώ και χρόνια δεν έχω αντιμετωπίσει. Στα χέρια μου πέφτει ένα φυλλάδιο ενός spa που έχει πολύ προσιτές τιμές. Φοβάμαι πως ίσως δεν το βρω ανοικτό λόγω ημερών. Αποφασίζω, όμως, να πάω και τι να δω; Το υδροθεραπευτήριο ‘’Ο Ασκληπιός‘ ’είναι ανοιχτό. Θέλω να κρυφτώ, να νιώσω το νερό, να χαλαρώσω και να ζεσταθώ! Στ’αληθεια, όμως, θέλω να ξεπλύνω την ψυχή και αρχίζω από το σώμα!

 
Τι σκέψεις, τι αναμνήσεις σας προκαλούν οι όπερες που βλέπετε στο μικρό τηλεορασάκι;
 
Κατερίνα Λάττα (ως Κάτια): Αχ, τι μου θύμησες! Την Anna Netrebko, την πασίγνωστη σοπράνο που ερμήνευσε την Βιολέτα στην Τραβιάτα του Τζουζέπε Βέρντι. Ήταν εξαιρετική, μοναδική, υπέροχη! Οκτώβριος ήταν θυμάμαι, επέστρεφα από τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ισπανία και σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία ιδέα να κάνω μια στάση στο Μιλάνο, πριν γυρίσω στην Αθήνα. Το δεύτερο βράδυ της παραμονής μου, μαθαίνω το πρόγραμμα στη Σκάλα του Μιλάνου. Δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσω! Μετά από εκείνη την βραδιά έκατσα άλλες δέκα μέρες στο Μιλάνο για να συνέλθω μετά από αυτό που είδα! Magnificent!
 
 
Ενώ δεν γνωρίζεστε, τι είναι αυτό που σας ενώνει μέσα στο χαμάμ;
 
Νικολίτσα Ντρίζη (ως Λίντια): Τι είν' αυτό που μας χωρίζει; Τι είν' αυτό που μας ενώνει; Μήπως είναι το ίδιο; Δεν υπήρχε περίπτωση η βραδιά να κυλήσει όπως κύλησε αν γνωριζόμασταν. Μας ένωσε το άγνωστο, ο θεός της υγείας κι ο θεός της τεκίλας.
 
 
Πώς λειτουργεί το νερό, η μουσική και ο χορός στη διάθεση και την ψυχολογία σας;
 
Κατερίνα Λάττα (ως Κάτια): Αν για κάποιους το πυρ, η γυνή και η θάλασσα είναι τα τρία κακά του κόσμου εγώ θα τους απαντούσα ότι τα τρία καλά είναι το ύδωρ, ο χορός και η μουσική. Δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτά! Μόλις ξυπνήσω το πρωί ανοίγω το μικρό, μαύρο ραφδοφωνάκι που έχω δίπλα στο κομοδίνο και βάζω σταθμό ανάλογα με τα κέφια. Αυτό μου το είχε κάνει δώρο ο πατέρας μου... Πάντα μου έλεγε ότι η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη! Έτσι ξεκινάει κάθε μέρα μου!
 
 
Πώς θα σας βρει η νέα χρονιά;
 
Νικολίτσα Ντρίζη (ως Λίντια): Πολύ αλλαγμένη, πολύ χαρούμενη, πολύ ξαλαφρωμένη, πολύ μεθυσμένη. Εν ολίγοις, η νέα χρονιά θα με βρει έτοιμη
 
 
Γιατί πρέπει να έρθουν ΟΛΟΙ στον Ασκληπιό;
 
Μαρία Πετεβή (ως Μαρία): Πρέπει όλοι να προλάβουν να έρθουν στον Ασκληπιό και να ζήσουν αυτή την εμπειρία, γιατί φοβάμαι πως από την χρονιά που έρχεται δεν θα τον ξαναβρούν ανοιχτό. Ισως ο ‘’Ασκληπιός‘’ κλείσει για πάντα! Βέβαια ποιoς ξέρει, ίσως εγώ, η κυρία Κάτια και η κυρία Λίντια επιστρέψουμε κάποτε εκεί για ένα λουτρό κάποια Πρωτοχρονιά. ‘’Ο Ασκληπιός’’ είναι ενα υδροθεραπευτήριο με μεγάλη ιστορία, με ψυχή. Μπορεί να μην έχει τις ανέσεις που έχουν άλλα spa, όμως έχει κάτι πολύ πιο σημαντικό. Έχει την κυρία Λίντια. Η κυρία Λίντια  δεν είναι μόνο ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη του χώρου. Είναι ο χώρος ο ίδιος. Ο Ασκληπιός και έτσι όπως αυτός μοιάζει εσωτερικά έχει κάτι πολύ κοινό με εκείνη, μοιάζουν πολύ οι δυο τους. Θα έλεγε κανείς πως αυτοί οι δυο είναι ένα. Η κυρία Λίντια  ξέρει να χειρίζεται τον χώρο πολύ καλά κι ασχολείται ξεχωριστά με τον κάθε λουόμενο. Η μέθοδος για να ξεπλυθεί ο κάθε λουόμενος είναι διαφορετική! Όμως σας εγγυώμαι πως δεν υπάρχει περίπτωση, όσο κι αν δεν θέλετε τελικά, όσο κι αν το μετανιώσετε να μην ξεπλυθείτε. Η κυρία Λίντια δεν θα αφήσει καμιά πέτρα μέσα σας να σας βαραίνει.Θα αφαιρέσει  κάθε κόμπο, κάθε πέτρα εσωτερικά και εξωτερικά και θα τη βάλει στη συλλογή της, πάνω στον μεγάλο βράχο του χώρου. Θα σας γιατρέψει. Με το που πατήσετε το πόδι σας στον χώρο, θα νιώσετε ότι εδώ κάτι θα αλλάξει. Θα  νιώσετε ζεστασιά, προστασία και στο τέλος θα σας κατακλύσει ένα διαβολεμένο κέφι. Τα λουτρά θα είναι ανοιχτά μέχρι 1/1/20. Το καινούργιο έρχεται και το παλιό πρέπει να του δώσει τη θέση του. Έτσι κυλάει ο κόσμος. Ό, τι μας πονάει πρέπει να ξεπλυθεί. Αφήστε τα νερά να κάνουν τη δουλειά τους.