Συνέντευξη

Ο Κώστας Κορωναίος μιλάει στον Γιάννη Βανταράκη και το unstage

5 Δεκεμβρίου 2023  |  από Γιάννης Βανταράκης
Ο Κώστας Κορωναίος μιλάει στον Γιάννη Βανταράκη και το unstage
Ο Κώστας Κορωναίος μου μιλάει για τις ημέρες που έζησε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης την συνεργασία του με τον Στέργιο Πάσχο για την ταινία ο Τελευταίος Ταξιτζής αλλά και τον αστείο τρόπο που έμαθε ότι παρέλαβε το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας αφού μαγείρευε με την μικρή του κόρη..
 

Πώς έζησες τις μέρες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης;
 
Εγώ ανέβηκα για 2 ημέρες στη Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη φορά που ανέβαινα στο Φεστιβάλ και είχα μεγάλο άγχος ταυτόχρονα και ενθουσιασμό. Επίσης ήταν η πρώτη φορά που είχα τον πρωταγωνιστικό ρόλο και παρατήρησα ότι υπήρχε μία φροντίδα απ' τους ανθρώπους του Φεστιβάλ προς εμάς. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, με το που έφτασα συνάντησα τον Στέργιο για μία φωτογράφιση και μετά ήταν η προβολή της ταινίας. Όλο αυτό που συνέβη ήταν όμορφο γιατί συναντούσες φίλους μιλούσες για κινηματογράφο και προσωπικά χάρηκα την όλη κατάσταση που επικρατούσε.
 
 
Τι σήμαινε για εσένα το βραβείο;
 
Στην πραγματικότητα δεν έχω ιδέα. Πιο προφανής βέβαια απάντηση δεν μπορεί να δοθεί από το ότι νιώθω μεγάλη χαρά για το βραβείο. Προσωπικά απέχοντας δύο περίπου χρόνια απ' τα γυρίσματα αυτό που με ένοιαζε και ρωτούσα τον Στέργιο ήταν το πότε θα βγει και θα παιχτεί η ταινία δεν μ' ενδιέφερε κάτι άλλο. Ακόμα και η υποψηφιότητα όταν μου ανακοινώθηκε με άφησε με ένα αμήχανο χαμόγελο. Έφυγα από την Θεσσαλονίκη και είχα μόνο το ενδιαφέρον για το πώς πήγε η δεύτερη προβολή της ταινίας. Και την Κυριακή μαθαίνω μέσω κάποιων μηνυμάτων ότι κέρδισα το βραβείο. Προφανώς σημαίνει αναγνώριση των κόπων και ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα που βίωσα. Πρακτικά όμως αυτή τη στιγμή το βραβείο δεν σημαίνει τίποτα. Ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει. 
 
 
Τι το ξεχωριστό έχει ο συγκεκριμένος οδηγός ταξί ο Θωμάς;
 
Δεν νομίζω ότι έχει κάτι το ξεχωριστό. Το λέω με την έννοια ότι στον Θωμά βρίσκω πολλά δικά μου κοινά και υποθέτω σ' ένα μεγάλο βαθμό για πολλούς ανθρώπους. Αυτό που χαρακτηρίζει τον Θωμά είναι ότι δεν έγινε αυτό που ήθελε. Αυτό που νόμιζε ότι θα γίνει και κάνει κάτι που δεν τον ικανοποιεί ούτε πλησιάζει αυτό που ονειρευόταν. Και όταν βλέπει μία χαραμάδα ως απελευθέρωση τότε τυφλώνεται απ'την χαρά.
 
 
Υπάρχουν απωθημένα-ανεκπλήρωτα όνειρα στην ζωή του;
 
Ακριβώς αυτά υπάρχουν. Έχει καταλάβει και ο ίδιος ότι υπάρχουν απωθημένα αλλά έχει συμβιβαστεί και ζει μ' αυτά. Έχει δημιουργήσει μία οικογένεια χωρίς έντονες συγκρουσιακές καταστάσεις. Αλλά υπάρχει αυτό το απωθημένο. 
 
 
Ποια είναι η σχέση του με το άλλο φύλλο συγκεκριμένα με την Ελένη;
 
Η Ελένη είναι ένα πρόσωπο που εισβάλει αναπάντεχα στη ζωή του Θωμά. Νιώθει σαν να έχει πάρει θάρρος για να φλερτάρει μαζί της εκτός του γάμου του. Τον γοητεύει η Ελένη και έχει την αυτοπεποίθηση να προχωρήσει στο παιχνίδι του φλερτ, του εντυπωσιασμού, στο να " πουλήσει " τον εαυτό του σαν κάτι το διαφορετικό απ' αυτό που είναι πιο εξειδικευμένο και με μία πολύ πιο ωραία εικόνα.
 
Μίλησέ μου για την συνεργασία σου με τον Στέργιο Πάσχο.
 
Ήταν μία εκπληκτική συνεργασία. Σ' ένα πολύ ωραίο κλίμα ησυχίας σε όλα τα γυρίσματα χωρίς εντάσεις και το συγκεκριμένο το θεωρώ σημαντικό στους καιρούς που ζούμε. Ήταν τόσο απελευθερωτικό και συνάμα δημιουργικό. Επίσης ήταν πολύ καταλυτική η καθοδήγηση του Στέργιου και εγώ το ζητάω αυτό απ' το σκηνοθέτη γιατί με βοηθάει αρκετά και με απελευθερώνει.
 
 
Πού μπορούμε να σε δούμε θεατρικά;
 
Στο θέατρο βρίσκομαι στην "Άνοδο του Αρτούρο Ούι" που σκηνοθετεί ο Άρης Μπινιάρης. Είναι δεύτερη χρονιά που παίζεται, εκεί κάνω τον ηθοποιό και έναν επιχειρηματία και αυτό είναι μία ευλογημένη συνεργασία. Τον Άρη δεν τον ήξερα και αυτό το χαρακτηριστικό της ευγένειας υπάρχει και σ' αυτόν ο οποίος έβλεπε τί ήθελε να πάρει από εσένα κατά την διάρκεια των προβών. Με τον Άρη είναι ευτυχές το γεγονός ότι έγινε μία παράσταση πάρα πολύ επιτυχημένη. Δημιουργήθηκε μία καταπληκτική ομάδα και αυτό αναγνωρίστηκε από τον κόσμο και τότε δεν θέλεις κάτι παραπάνω σαν ηθοποιός.