Η Πτέρυγα

Θέατρο Χώρος

Κοινωνικό 2022
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση κοινωνικό. Σκηνοθεσία Έλενα Μαυρίδου. Με τους Δήμητρα Κούζα, Χριστίνα Μαριάνου, Άλκης Μπακογιάννης, Στέργιος Κοντακιώτης, Νένα Δρογγίτη. Παραγωγή του 2022. Ανέβηκε στο θέατρο Θέατρο Χώρος.

Η Πτέρυγα είναι το παράδοξο, σουρεαλιστικό σύμπαν ενός νοσοκομείου κυήσεων. Κάθε Πανσέληνο, οι καρδιοτοκογράφοι στις κοιλιές των εγκύων τρελαίνονται. Ένας υπεύθυνος ασφαλείας ονειρεύεται πως είναι ο πατέρας του παιδιού στο μονόκλινο δωμάτιο. Η γηραιότερη μαία του νοσοκομείου αναρωτιέται, αν τα παιδιά μοιάζουν με ψάρια. Πάνω απ’ την επιβεβλημένη Παναγία-κάδρο κάθε δωματίου, βγαίνει μια παράξενη σκιά να επιτηρήσει τα δωμάτια. Η Πτέρυγα είναι ο απόκοσμος χορός της μνήμης. Ένας χορός αλλιώτικος, απόκοσμος, ένα μεταμεσονύχτιο requiem. Μα πάνω απ’ όλα, ένας ύμνος στη ζωή, εκεί που σμίγει το φως με το σκοτάδι, στον κενό χώρο ανάμεσα στη γέννα και τον θάνατο.

Αντλώντας υλικό από αληθινές συνεντεύξεις και περιστατικά, η Πτέρυγα εξερευνά τα όρια της πραγματικότητας, της λογικής και της ελευθερίας βούλησης των γυναικών που κυοφορούν, δίνοντας μάχη για τη μητρότητα μέσα στα νοσοκομεία. Μια παράσταση με ελάχιστο λόγο, στα όρια της περφόρμανς και του σωματικού θεάτρου, ξεχωριστή, γεμάτη συγκίνηση και χιούμορ, για την αγάπη και τη μνήμη, τον έρωτα και τη διαφορετικότητα, την απώλεια και τα όνειρα των ανθρώπων για δημιουργία.

Σκηνοθεσία

Σύμβουλος δραματουργίας
Αλέξανδρος Μιστριώτης
Βοηθός σκηνοθέτη
Γιάννα Αλ Νακά
Δραματουργική ανάλυση
Έλενα Μαυρίδου
Σκηνογράφος
Ιωάννα Πλέσσα
Ενδυματολόγος
Ιωάννα Πλέσσα
Σχεδιασμός ήχου / Ηχοληψία
Γιώργος Μαυρίδης
Επιμέλεια κίνησης
Έλενα Μαυρίδου
Σκηνικά αντικείμενα / μάσκες
Ιωάννα Πλέσσα
Ξεκίνησε
25/02/2022
Τελείωσε
26/03/2022
Κατηγορία
Έτος
2022
Διάρκεια
90'