Κοίτα με

Χοροροές

Μουσικοθεατρικό 2002
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

«Κοίτα με» θα πει: Να με βλέπεις, να με αγαπάς, να με νοιάζεσαι... «Κοίτα με» στην ψυχή μου, βαθιά μέσα μου και όχι απλά με τα μάτια... «Κοίτα με» με ειλικρίνεια, αγάπη ή πάθος, ερωτεύσου με... Αλλά όσο πιο πολλά σου λέω χάνεται η αξία και το νόημά τους... Άκουσέ με και «Κοίτα με». Η παράσταση μιλάει με όλους τους τρόπους της τέχνης για τον έρωτα...

Πέντε ιστορίες, πέντε θεατρικά μονόπρακτα εμπνευσμένα από τα ερωτικά σονέτα του Σαίξπηρ. Τα τρία είναι των Αμερικανών συγγραφέων Τόνι Κούσνερ, Τζον Γκαρ, Γουίλιαμ Φιν και τα δύο των δικών μας Βασίλη Ραΐση και Αλέξη Σταμάτη. Τα αμερικανικά έχουν παιχτεί από την ομάδα Acting Company και με τίτλο «Love' s Fire» στο αμερικανικό θέατρο «Ριάλτο Σέντερ». Τώρα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τα ελληνικά γράφτηκαν με πρωτοβουλία της ομάδας ΟΠΕRΑ και για τη συγκεκριμένη παράσταση. Ο ποιητής Στρατής Πασχάλης έκανε την απόδοση στα ελληνικά όλων των πρωτότυπων σονέτων του Σαίξπηρ, τα οποία τραγουδιούνται ζωντανά στη σκηνή.

Είναι μία πολύπλευρη παραγωγή, ένα σύνθετο και πλούσιο θέαμα, όπου όλοι οι ηθοποιοί τραγουδούν, χορεύουν και ερμηνεύουν τους ρόλους τους με το πάθος της νιότης τους και του έρωτά τους για το θέατρο. Σ' αυτό το πνεύμα και η μουσική της παράστασης, η οποία είναι εξ ολοκλήρου ζωντανή, με σύγχρονα ακούσματα αλλά και με φωνητικά μέρη, ρυθμικούς αυτοσχεδιασμούς και κλασική μουσική.