Ο κύριος Κόλπερτ

Α Small Argo full of Art (δεύτερη σκηνή του θεάτρου Αργώ)

Κοινωνικό 2022
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση κοινωνικό. Σκηνοθεσία Αγνή Χιώτη. Με τους Καλή Δάβρη, Θεόφιλος Μανόλογλου, Ευγενία Παναγοπούλου, Σταμάτης Μπάκνης, Κυριάκος Μαρκάτος. Παραγωγή του 2022. Ανέβηκε στο θέατρο Α Small Argo full of Art (δεύτερη σκηνή του θεάτρου Αργώ).

ΣΑΡΑ Μα να σκοτώνεις άνθρωπο και να φαίνεται τόσο φυσιολογικό;
ΡΑΛΦ Ίσως να είναι μονόδρομος.
ΣΑΡΑ Ποιο;
ΡΑΛΦ Πρέπει να γνωρίζουμε πως ότι φαίνεται φυσιολογικό εμπεριέχει μέσα του και κάτι αφύσικο. Όπως συμβαίνει και με το φλιτζάνι του καφέ.
ΣΑΡΑ Εκτός κι αν τόσο έχουμε αλλάξει που θεωρούμε εντελώς φυσιολογικό να σκοτώσεις κάποιον
.

 

Μια βραδιά με επιτραπέζια παιχνίδια, δύο οικοδεσπότες, δύο καλεσμένους, έναν διανομέα και ένα μπαούλο! Αυτό είναι περίπου Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΛΠΕΡΤ. Ένα έργο όχι και τόσο απλό, γιατί κάποιοι θα πεθάνουν... Ποιοι θα είναι αυτοί; Να ζήσει κανείς η να μη ζήσει; Και αν ζήσει γιατί να πρέπει άραγε να το κάνει ; 

Η Σάρα και ο Ραλφ, προσπαθώντας να βρουν το νόημα που έχουν χάσει παίζουν ένα παιχνίδι θανάτου.

Μέσα από αστείες και αμήχανες στιγμές, με πιόνια - μαριονέτες τους καλεσμένους τους Εντιτ και Μπάστιαν σκηνοθετούν μια νύχτα που καταλήγει να εξισώνει την βία με εξαγνισμό  ψυχής. 

Σε κοινωνίες που παραμορφώνονται κάθε μέρα και πιο πολύ, η μοναξιά μετατρέπει τους ανθρώπους σε θηρία που ο ένας θέλει να κατασπαράξει τον άλλον. Ο θάνατος πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας,δεν μας σοκάρει. Οι σχέσεις κρατιούνται από μια λεπτή κλωστή και το μαζί δεν εκτιμάται για τη δύναμη που μας δίνει, αλλά για το συμφέρον που έχουμε μένοντας δίπλα ο ένας στον άλλον.

Όταν έχει χαθεί το νόημα, ακόμα και το να κάνεις έναν φόνο φαντάζει απλό και εύκολο.

 

 

Ξεκίνησε
07/03/2022
Τελείωσε
12/04/2022
Κατηγορία
Έτος
2022
Διάρκεια
80'