Ο ραφτάκος των λέξεων

Περιοδεία

Παιδικό 2022
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση παιδικό. Σκηνοθεσία Γιώργος Τζαβάρας. Με τους Έλσα Λουμπαρδιά, Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής. Παραγωγή του 2022.
Videos
Trailer 00:31

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες sold out παραστάσεις με το έργο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο θέατρο Άνεσις, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει ξανά την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων.

Σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, με μικρές ομάδες θεατών για μέγιστη ασφάλεια, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα ζωντανέψει το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.

«Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων. Με αγνά υλικά - ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα- η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί από το 2012 διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική από γνωστά, παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα μουσικά όργανα, ενώ αντλεί τα θέματά της από ιστορίες, μύθους, παραδόσεις και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση. «Σχεδιάζουμε από καρδιάς παραστάσεις με ευθύνη και σεβασμό, που έχουν στο κέντρο το παιδί και την ουσιαστική διάδραση και σχέση του με τους ηθοποιούς», τονίζει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός - ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση, καλλιτεχνική διευθύντρια στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. «Εστιάζουμε σε παραμύθια του παππού και της γιαγιάς και, μαζί με συνεργάτες που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους, σχεδιάζουμε την κάθε επιμέρους δράση, από τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια μέχρι τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προτείνουμε στους δασκάλους, οι οποίοι μας εμπιστεύονται, στο χώρο του θεάτρου ή στο σχολείο».

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

4/6 ΣΑΒΒΑΤΟ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, 7.15μμ

5/6 ΚΥΡΙΑΚΗ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, MODUS VIVENDI ΒΥ ΚRATEROS ΚATSOULIS, 11πμ

6/6 ΔΕΥΤΕΡΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΚΙΝHMAΤΟΓΡΑΦΟΣ ΦΛΕΡΥ, 7.15μμ

18/6 ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ, 6.45μμ

19/6 ΚΥΡΙΑΚΗ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, MODUS VIVENDI BY KRATEROS KATSOULIS, 11πμ

22/6 ΤΕΤΑΡΤΗ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΚΙΝHMATΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, 7.15μμ

25/6 ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ, 6.45μμ

26/6 ΚΥΡΙΑΚΗ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ, 6.45μμ

27/6 ΔΕΥΤΕΡΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΦΛΕΡΥ, 7.15μμ

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2022

5/7 ΤΡΙΤΗ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, 7.15μμ

9/7 ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ, 7μμ

10/7 ΚΥΡΙΑΚΗ –ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, MODUS VIVENDI BY K. KATSOULIS, 10.30πμ

11/7 ΔΕΥΤΕΡΑ –ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΚΙΝHMATOΓΡΑΦΟΣ ΦΛΕΡΥ, 7.15μμ

16/7 ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ, 7μμ

17/7 ΚΥΡΙΑΚΗ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ, 7μμ

20/7 ΤΕΤΑΡΤΗ - ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑ, 7.30μμ

24/7 ΚΥΡΙΑΚΗ –ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, MODUS VIVENDI BY KK, 10.30πμ

Βοηθός σκηνοθέτη
Χρύσα Διαμαντοπούλου
Σκηνογράφος
Γεωργία Μπούρδα
Ενδυματολόγος
Γεωργία Μπούρδα
Επιμέλεια κίνησης
Άννα Ανουσάκη
Μουσική Διδασκαλία
Νίκος Πλατύραχος
Μουσικοί επί σκηνής
Ομάδα Μικρός Νότος
Καλλιτεχνική επιμέλεια
Χρύσα Διαμαντοπούλου
Ξεκίνησε
04/06/2022
Τελείωσε
24/07/2022
Κατηγορία
Έτος
2022
Διάρκεια
65'