Πέρσες

Εθνικό Θέατρο

Αρχαίο Δράμα 2009
watchlist
6 / 10
1 χρήστης
-
βαθμολόγησε

Στα Σούσα επικρατεί ανησυχία. Ο Χορός εκφράζει την φόβο του για την τύχη της εκστρατείας προς την Ελλάδα. H βασίλισσα Άτοσσα  διηγείται ένα δυσοίωνο όνειρο, εντείνοντας την αγωνία. Ο αγγελιαφόρος που καταφθάνει αναγγέλλει  τη συντριπτική ήττα της περσικής δύναμης στην Σαλαμίνα.  Ο  Χορός καλεί σε βοήθεια το πνεύμα του πεθαμένου βασιλιά Δαρείου. Στην έξοδο της τραγωδίας εμφανίζεται ο υπαίτιος της ήττας, ο ίδιος ο Ξέρξης, ο επιζών της τραγωδίας .

«Οι Πέρσες» είναι το παλαιότερο  σωζόμενο δράμα, η μοναδική τραγωδία που δεν αντλεί το θέμα της από τη μυθολογική παράδοση αλλά επικεντρώνεται σε ένα ιστορικό γεγονός, την ήττα των Περσών στη ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ.

 Ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Ντίμιτερ Γκότσεφ συνεχίζει την αναζήτησή του στο έργο του Αισχύλου, μετά την περίφημη παράσταση των Περσών στο Deutsches Theater του Βερολίνου, η οποία τιμήθηκε ως παράσταση της χρονιάς για το γερμανόφωνο θέατρο. το 2006. Σε αυτή την πρώτη του σκηνοθεσία στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ο Ντίμιτερ Γκότσεφ έχει συνοδοιπόρους του σημαντικούς  Έλληνες ηθοποιούς που απαρτίζουν ένα πολυδύναμο θίασο.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: 31 Ιουλίου, 1 Αυγούστου

Πρόγραμμα Περιοδείας:

6 Αυγούστου: Σπάρτη
9 Αυγούστου: Άργος
21 Αυγούστου: Καβάλα
24 Αυγούστου: Κέρκυρα
27 Αυγούστου: Βύρωνας
30 Αυγούστου: Ελευσίνα
2 Σεπτεμβρίου: Δήμος Αθηναίων, Θέατρο Δώρας Στράτου
6 Σεπτεμβρίου: Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους
10 Σεπτεμβρίου: Πάτρα, Ρωμαϊκό Ωδείο
20 Σεπτεμβρίου: Νίκαια

Ξεκίνησε
31/07/2009
Τελείωσε
20/09/2009
Κατηγορία
Έτος
2009