Ρομπέρτο Τσούκο

Από Μηχανής Θέατρο

Δράμα Κοινωνικό 2017
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση δράμα, κοινωνικό. Σκηνοθεσία Ελισάβετ Θεοδώρου. Με τους Βασίλης Ασημάκης, Άννα-Μαρία Βέλλη, Βασιλική Ζαντρίμα, Σοφοκλής Μαθιόπουλος, Κριστέλα Ζοτέ κ.α. Παραγωγή του 2017. Ανέβηκε στο θέατρο Από Μηχανής Θέατρο.

Μια νύχτα του Ιανουαρίου, ένας διάττοντας αστέρας* ξεκινάει την πορεία του προς στη γη εξαιτίας μια παλιάς προσευχής προς τον Ήλιο. Πέφτει σαν Απο Μηχανής Θεός, διχοτομείται και παίρνει ανθρώπινη μορφή. Ανοίγει τα μάτια του και αναγνωρίζει πως είναι εγκλωβισμένος σε μια σύγχρονη φυλακή. Ακροβατεί μεταξύ πραγματικού και ιδεατού, λογικής και τρέλας, κωμικού και δραματικού, αγάπης και πάθους, καλοσύνης και αγριότητας, θέλω και μπορώ, σκηνής και οθόνης. Αναζητά σε μια κοινωνία τριάκοντα αργυρίων τον Roberto Zuccο, αυτόν που απέδρασε, με όποιο αντίτιμο.

Άραγε θα τον βρει πριν εξαφανιστεί στο φως; Ποιος είναι ο Roberto Zucco. Τι να Ζητά ανάμεσα μας;

Μια πορεία απ’ το σκοτάδι στο φως, ένα αινιγματικό έργο, μια αρχαία προφητεία και ένα κωδικό όνομα συνθέτουν τα σημεία κλειδιά μιας ξέφρενης πορείας από την Ιταλία στη Γαλλία, από το πραγματικό στο θεατρικό.

Το τελευταίο έργο του Bernard-Marie Koltès, λίγο πριν πεθάνει, το «Roberto Zucco»αποτελεί το ξεκίνημα της πορείας της νεαρής σκηνοθέτιδας, Ελισάβετ Θεοδώρου από την Ελλάδα στη Γαλλία. Το πρώτο ανέβασμα της παράστασης στο Παρίσι, συνεχίζεται στη Μασσαλία, στη Βρετάνη και 6 χρόνια μετά στην Αθήνα.