Τίποτα

2023
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
@H.ug ( Human Underground)

Ένα συνειρμικό παραλήρημα για το παράλογο της ύπαρξης σε ένα σύμπαν από λέξεις με κείμενα του Σ.Μπέκετ και άλλα παράδοξα.

Όλα εδώ αναζητούν τρόπους να ειπωθεί το ανείπωτο, βουτούν και ξεγλιστρούν μέσα σε λέξεις, κατασκευάζουν τεχνάσματα να ξεγελάσουν τον χρόνο, να παγώσουν τον χρόνο να τον διαστείλουν και σκαρφίζονται τρόπους να φωτίσουν το Τ Ι Π Ο Τ Α

Όλα εδώ ηττημένα, εκ γενετής αμήχανα, επιθυμούν να φωτίσουν το εσωτερικό χάος, μέσα από μια δομημένη παρτιτούρα ήχων και κινήσεων, θέλουν να φτιάξουν ένα σύμπαν να θυμίζει παιδικό όνειρο. Όλα περιμένουν. Ο αέρας, οι τοίχοι, το ταβάνι, το πάτωμα. Όλα περιμένουν.

Δεν συμβαίνει Τ Ι Π Ο Τ Α .

Το Τίποτα είναι ένα ασταμάτητο μουρμουρητό, μια πάλη του ασυνειδήτου με τον έξω κόσμο, είναι η παραδοχή της μοναξιάς, της αποτυχίας, της ατέρμονης επανάληψης στον χρόνο που κυλά, ένα παιχνίδι πριν το Τέλος.

Το «Τ ί π ο τ α» είναι μια παν-ανθρώπινη κραυγή που αποζητά από τα πλάσματα του Μπέκετ να γίνουν γλάροι. Γλάροι που δεν λαβώνονται.

Η παράσταση αποτελείται από αποσπάσματα: Κείμενα για το τίποτα, Ακατανόμαστος, Περιμένοντας τον Γκοντό, Η τελευταία μαγνητοταινία του Κράπ του Σ. ΜΠΕΚΕΤ

Αποσπάσματα από τον Γλάρο του Α.ΤΣΕΧΩΦ

Ευχαριστούμε θερμά τον Ανδρέα Μυλόπουλο και την Αγγελική Στελλάτου για την πολύτιμη βοήθεια τους στο έργο.

Ο νέος χώρος H.ug δημιουργήθηκε από την Εταιρεία θεάτρου Abnormal το 2022 με στόχο να αποτελέσει τόπο συνάντησης και να αγκαλιάσει διαφορετικούς καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των τεχνών, μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο όπου κυριαρχεί σεβασμός κι αλληλεγγύη.

Βοηθός σκηνοθέτη
Μαίρη Άσπρου
Σύλληψη/Ιδέα
Πηνελόπη Φλουρή
Σκηνογράφος
Μαρία Καραθάνου
Ενδυματολόγος
Μαρία Καραθάνου
Φωτογράφος
Megdad Fadaeenia
Παραγωγή
Ομάδα Abnormal
Ξεκίνησε
26/05/2023
Τελείωσε
04/06/2023
Έτος
2023
Διάρκεια
60'