Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα

Μικρό Μπροντγουαίη (Αίθουσα Μάνος Κατράκης)

Δράμα 2020
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση δράμα. Σκηνοθεσία Βασίλης Πλατάκης. Με τους Μαρία Δρακοπούλου, Τιτίκα Σαριγκούλη, Δέσποινα Χαριάτη, Μαρία Συμεών, Κατερίνα Βολίκα κ.α. Παραγωγή του 2020. Ανέβηκε στο θέατρο Μικρό Μπροντγουαίη (Αίθουσα Μάνος Κατράκης).

Μετά τον θάνατο του δεύτερου συζύγου της, η Μπερνάρντα Άλμπα γίνεται τυραννική με τις πέντε κόρες της, που σπάνια είχαν οποιαδήποτε επαφή με το άλλο φύλο. Επιβάλλει πένθος 8 χρόνων και τον εγκλεισμό τους μες στο σπίτι, καθώς η ανώτερη τάξη τους δεν τους επιτρέπει να "ανακατεύονται" με τους απλούς χωρικούς. Η Ανγκούστιας, η μεγαλύτερη κόρη της Μπερνάρντα από τον πρώτο της γάμο, κληρονομεί την περιουσία του πατέρα της κι έτσι προσελκύει το ενδιαφέρον ενός μνηστήρα, του Πέπε Ρομάνο. Τον Πέπε όμως ποθούν κι η Αδέλα, η μικρότερη κόρη, που αρνείται να υποταχθεί στη μητέρα της και συνάπτει ερωτική σχέση μαζί του, αλλά κι η Μαρτίριο, που τη ζηλεύει για κάτι που η ίδια δεν μπορεί να αποκτήσει, λόγω του παρουσιαστικού της. Η ζήλια της Μαρτίριο θα οδηγήσει στο τραγικό τέλος της Αδέλα και στη διατήρηση του πένθους στο σπίτι.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 18 Νοεμβρίου 1954 στο θέατρο "Κοτοπούλη" σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή, σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Τσαρούχη. Το ρόλο της Μπερνάρντα Άλμπα ερμήνευσε η Κατίνα Παξινού.

Ξεκίνησε
29/01/2020
Τελείωσε
19/02/2020
Κατηγορία
Έτος
2020
Διάρκεια
105'