Αβελάρδος και Ελοΐζα

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Δράμα 2014
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                                                    Γιώργος Γλάστρας,
                                                        Χριστίνα Μαξούρη,
                                                        Ελένη Κοκκίδου
Μία παράσταση δράμα. Σκηνοθεσία Γιάννης Καλαβριανός. Με τους Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Γλάστρας, Χριστίνα Μαξούρη. Παραγωγή του 2014. Ανέβηκε στο θέατρο Θέατρο του Νέου Κόσμου .

Στο Παρίσι του 12ου αιώνα, ο θεολόγος και φιλόσοφος Πέτρος Αβελάρδος και η μαθήτριά του Ελοΐζα Φυλμπέρ, ερωτεύθηκαν, αψήφησαν μία ολόκληρη κοινωνία, σκανδάλισαν την Εκκλησία και πλήρωσαν για όλη τους τη ζωή, το τίμημα ενός έρωτα που δεν χώρεσε στον καιρό του. Μετά την πρώτη εκδοχή μεγάλης κλίμακας στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο Γιάννης Καλαβριανός, η Ελένη Κοκκίδου, ο Γιώργος Γλάστρας, η Χριστίνα Μαξούρη και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης, ξαναγράφουν το κείμενο της αληθινής ιστορίας, αλλάζουν τον τόπο και τον χρόνο και παρουσιάζουν τη δεύτερη εκδοχή, μιας από τις τραγικότερες ιστορίες αγάπης. «Γιατί, οι άνθρωποι γίνονται ζώα όταν ερωτεύονται. Και θηρία, όταν ερωτεύονται οι άλλοι…»

Ο κοινός τάφος του Αβελάρδου και της Ελοΐζας, βρίσκεται στο Κοιμητήριο του Père Lachaise στο Παρίσι και έχει πλέον μετατραπεί σε τόπο προσκυνήματος για τους ερωτευμένους και σύμβολο της αιώνιας αγάπης. 

Συμπαραγωγή με την Εταιρεία Θεάτρου SFORARIS και το Φεστιβάλ Αθηνών