Ξύπνα Βασίλη

Ιλίσια - Βολανάκης

Κωμωδία 2021
watchlist
8 / 10
1 χρήστης
-
βαθμολόγησε

                                Photo Credits:
                                          Πάτροκλος Σκαφίδας
                                              
                                Photo Credits:
                                          Πάτροκλος Σκαφίδας
                                              
                                Photo Credits:
                                          Πάτροκλος Σκαφίδας
                                              
                                Photo Credits:
                                          Πάτροκλος Σκαφίδας
                                              
                                Photo Credits:
                                          Πάτροκλος Σκαφίδας
Μία παράσταση κωμωδία. Σκηνοθεσία Άρης Μπινιάρης. Με τους Γιώργος Παπαγεωργίου, Ελένη Ουζουνίδου, Ηλίας Μουλάς, Λαέρτης Μαλκότσης, Άνδρη Θεοδότου κ.α. Παραγωγή του 2021. Ανέβηκε στο θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης.

Μετά από δύο sold out σεζόν στο Εθνικό Θέατρο, το «Ξύπνα Βασίλη» σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη, η παράσταση-επιτυχία που έδωσε νέα πνοή στην αγαπημένη διαχρονική σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά, προστίθεται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και παρουσιάζεται τη σεζόν 2021-2022 στο Θέατρο Ιλίσια.

Γνωστός για την ευρηματική ματιά του, τη σύζευξη σύγχρονων μουσικών τάσεων και οπτικής τεχνολογίας, και την ψυχαναλυτική και υπαρξιακή ανάγνωση των κειμένων, ο Άρης Μπινιάρης καταθέτει εδώ μια ατμοσφαιρική παράσταση σε 60’s διάθεση που αναδεικνύει και απογειώνει τις αρετές του έργου, αποκρυπτογραφεί το ιδιότυπο ύφος του συγγραφέα, που μιλά για τα «σοβαρά» μπλέκοντας το γέλιο με τον προβληματισμό, και φωτίζει μοναδικά τη συνάφεια του έργου με το σήμερα.

Η πετυχημένη συνταγή που παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο δύο συνεχόμενες σεζόν, με τα εισιτήρια να γίνονται αυτομάτως ανάρπαστα, έρχεται ανανεωμένη στο Θέατρο Ιλίσια με ένα εξαιρετικό καστ: Λαέρτη Μαλκότση, Ελένη Ουζουνίδου, Άνδρη Θεοδότου, Γιώργο Παπαγεωργίου, Ηλία Μουλά, Λυδία Τζανουδάκη, Μαντώ Γιαννίκου, Θανάση Ισιδώρου, Γιάννη Λατουσάκη.

Βρισκόμαστε στα γραφεία του εκδοτικού οίκου Φαρλάκου. Ο Βασίλης, συντηρητικών πολιτικών φρονημάτων, και ο Μάνος, προοδευτικών, συγκρούονται για τις συνθήκες εργασίας, αλλά και για το περιεχόμενο των βιβλίων που εκδίδονται. Σημείο αιχμής για την πνευματική διαμάχη, ο ποιητής Φανφάρας και η στρατευμένη συντηρητική ποίησή του. Πολύ γρήγορα όμως η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε οι πολιτικές πεποιθήσεις των δύο συναδέλφων αλλάζουν και οι καταστάσεις που ακολουθούν δοκιμάζουν τους ήρωες. Ποιος από τους δύο θα καταφέρει να προσαρμοστεί στα ήθη και το πνεύμα της νέας εποχής;

Σκηνοθεσία

Ηθοποιοί

Βοηθός σκηνοθέτη
Δώρα Ξαγοράρη
Συγγραφέας
Δημήτρης Ψαθάς
Δραματουργική ανάλυση
Θεοδώρα Καπράλου
Βιβή Σπαθούλα
Σκηνογράφος
Πάρις Μέξης
Ενδυματολόγος
Πάρις Μέξης
Φωτισμοί
Στέλλα Κάλτσου
Μουσική
Φώτης Σιώτας
Μουσικοί επί σκηνής
Μιχάλης Βρέττας
Αντώνης Μαράτος
Hair design/Hair stylist
Χρόνης Τζήμος
Ξεκίνησε
13/10/2021
Τελείωσε
12/12/2021
Κατηγορία
Έτος
2021
Διάρκεια
100'