Το τρίτο στεφάνι

Παλλάς

Δραματοποιημένη Λογοτεχνία 2021 11 
watchlist
8 / 10
1 χρήστης
-
βαθμολόγησε

                                                    Μαρία Κίτσου,
                                                        Μαρία Καβογιάννη
                                                        
                              
                              
                                                    Μαρία Κίτσου
                                                        
                                                    Μαρία Καβογιάννη
                                                        
                                                    Μαρία Καβογιάννη
                                                        
                              
                              
                              
                                                    Μαρία Κίτσου,
                                                        Μαρία Καβογιάννη
                                                        
                                                    Μαρία Κίτσου
Μία παράσταση δραματοποιημένη λογοτεχνία. Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Με τους Ντάνη Γιαννακοπούλου, Μαρία Κίτσου, Μαρία Καβογιάννη, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Τάσος Λέκκας κ.α. Παραγωγή του 2021. Ανέβηκε στο θέατρο Παλλάς.
Videos
Trailer 00:32

«Το Τρίτο Στεφάνι», το αριστούργημα του Κώστα Ταχτσή, θα ζωντανέψει τον Οκτώβριο στο θέατρο Παλλάς, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, και τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου στους εμβληματικούς ρόλους της Εκάβης και της Νίνας. Η μεγάλη παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών θα παρουσιαστεί σε ολοκαίνουργια διασκευή που αναδεικνύει τις αφηγηματικές αρετές και την ποίηση του μυθιστορήματος, σεβόμενη την πρόθεση του συγγραφέα για μια ιστορία που, όπως και η ζωή, ανοίγει και κλείνει σαν κύκλος. Ένας εικοσαμελής θίασος σημαντικών ηθοποιών μπαίνει στη δίνη της νέας, πρωτότυπης μουσικής του Μίνου Μάτσα, φέρνοντας επί σκηνής τους ήχους και τις εικόνες μιας ολόκληρης εποχής.

Το μυθιστόρημα–σταθμός του Ταχτσή, από τα πλέον αγαπημένα του ελληνικού κοινού διαχρονικά, που στο παρελθόν έγινε σήριαλ από τον Γιάννη Δαλιανίδη και αποτέλεσε υλικό για πολύ επιτυχημένες παραστάσεις σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Παπαγεωργίου, είναι μια κατάθεση μνήμης όπου μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων περνάει ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Όχι με διάθεση διδακτική, αλλά μ᾽ ένα σπάνιο χιούμορ που αναδεικνύει καίρια όλα εκείνα για τα οποία αξίζει να παλεύει κανείς στη ζωή.

Η Εκάβη και η Νίνα αγαπιούνται, ψυχραίνονται, μιλούν ακατάπαυστα, και σιωπούν μόνο μπροστά σ᾽ αυτό που τις υπερβαίνει, που όλους μας υπερβαίνει, και κουβαλούν πάντα το όμορφο και παράξενο φορτίο της πατρίδας που τις γέννησε, όπως το «μυθολόγησε» ο Ελύτης:

«Όμορφη και παράξενη πατρίδα / Ωσάν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα / Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά / Στήνει στη γη καράβι κήπο στα νερά / Κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται / Μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται [...]»

Κριτικές χρηστών

Βάνα Καρατσίκου

8/10
Τρίωρη παράσταση αλλά όχι κουραστική γιατί έχει απίστευρα γρήγορη ροή. ωραίοι διάλογοι, πολύ ενδιαφέρουσες ερμηνίες. εκπληκτική σκηνοθεσία.
0