Κομμώτριες / ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Τζιανγκ - Σιν - Μπι – Σιν ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΔΙΚΗ ΣΟΥ

Θησείον, Ενα Θέατρο Για Τις Τέχνες

Κοινωνικό 2021 24 
watchlist
8 / 10
4 χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση κοινωνικό. Σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινός. Με τους Χάρης Φραγκούλης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Χρήστος Κραγιόπουλος, Adrian Frieling, Μάιρα Γραβάνη κ.α. Παραγωγή του 2021. Ανέβηκε στο θέατρο Θησείον, Ενα Θέατρο Για Τις Τέχνες.

Μονάδα μέτρησης της Ιστορίας είναι η καθημερινότητα…
Αυτό το «κάθε μέρα» της ατομικής και της συλλογικής εμπειρίας, των προσωπικών και αντικειμενικών μικρό-ιστοριών διαγράφει και περιγράφει τον ορίζοντα, το τροχήλατο μιας Ιστορίας που μας περιέχει.

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός επιστρέφει στην έδρα του, το θησείον -ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ με το χρονικό μιας εποχής, της Μεταπολίτευσης.

Κομμώτριες / ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τζιανγκ - Σιν - Μπι - Σιν
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΔΙΚΗ ΣΟΥ


ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ
Ή, στα χέρια μιας άλλης το κεφάλι τους!

Αυτός ο τόπος του καθημερινού ατομικού εξωραϊσμού για να συναντηθούμε βελτιωμένοι, πιο έτοιμοι, πιο έτοιμοι για το «Ραντεβού με την ιστορία»… Κάτω απ’ αύτη τη διαπλανητική / αστροναυτική κάσκα, τον γνωστό σε όλους θερμαντήρα, μια κατάσταση υποχρεωτικής Στάσης - ένα ΣΤΑΣΙΜΟ / στοχασμός της ουσίας του ελληνικού πρωινού και απογεύματος, όπου περνάει «ελαφρά τη καρδία» ο Χρόνος…

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ή, εισαγωγή σ’ ένα θέαμα!

‘Ένας ατελείωτος χορός - καμμία φορά φέρνει και στο ζεϊμπέκικο - και αμέτρητες μικρές ασήμαντες ή κρίσιμες ιστορίες / τοίχοι σ’ αυτό το Δωμάτιο που λέγεται Μεταπολίτευση. Ιστορίες που κατέγραψαν τη διαδρομή των αισθημάτων και των προθέσεων, μνήμες που καθορίζουν ακόμα εν πολλοίς έναν ολόκληρο λαό, εξουθενωμένο από το βάρος των «θέλω», των προβλημάτων και των αισθημάτων του.

Για να υπάρξει νοσταλγία πρέπει να υπάρχει ανάμνηση.
Για να υπάρξει ανάμνηση πρέπει να υπάρχουν πρόσωπα.
Πρέπει να έχει υπάρξει τουλάχιστον κάποιος που περπατάει στο βρεγμένο δρόμο μιας επαρχίας ή που προσπαθεί να διορθώσει την ομπρέλα του, ένα πρωινό με βροχή, σε μίαν αυλή με σκυλί , κάπου στα χωράφια.

Το ΣΩΜΑ - ως αρχείο Δημόσιων Συναισθημάτων

Μια ΑΝΑΤΟΜΙΑ / μια Ξενάγηση

ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ / ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

«Τίποτα απ’ αυτά που συμβαίνουν δεν πρέπει να θεωρείται χαμένο για την Ιστορία. Αν και σίγουρα μόνο στη λυτρωμένη ανθρωπότητα ανήκει εξ´ ολοκλήρου η ιστορία της. Δηλαδή μόνο γι’ αυτήν το παρελθόν γίνεται παρόν κάθε στιγμή». Β. Μπέντζαμιν

Ένα έργο για την επικαιρότητα του παρελθόντος
Τιμές κράτους σε μικρές περφόρμανς σύγχρονης πολιτικής ιστορίας κι όποιον πάρει ο χάρος.

Επίμετρο
to teem: αφθονώ
mirth: κέφι

Κριτικές χρηστών

Ανώνυμος

9/10
Μια εξαιρετική εμπειρία ήταν αυτή η παράσταση. 2,5 ώρες που κινήθηκαν με μια σειρά από γεγονότα που κάποια από αυτά τα θυμάμαι έντονα ή και με συγκίνηση, άλλα που τα είχα απλά ακούσει και κάποια που τα είχα "ξεχάσει". Και γέλασα (αρκετά) και σκίρτησαν πράγματα μέσα μου. Πάρα πολύ καλοί ο Φραγκούλης και η Νικολούζου, αλλά και όλη την ομάδα ξεκάθαρα τη διέκρινε η συνοχή. Τί ωραία να φεύγεις από μια παράσταση και να έχει ανοίξει η ψυχή σου..!
1

Manos Lignos

9/10
Εξαιρετική, με ρυθμό σταθερό και συνοχή.
Μια σκηνοθετική πρόταση με μια ομάδα ηθοποιών που δίνουν τη ψυχή και όλη τους την ενέργεια!
Είναι μια παράσταση από αυτές που σου θυμίζουν γιατί αγαπάς το θέατρο!
1