Ποια Ελένη;

Εθνικό Θέατρο-Κτίριο Τσίλλερ Κεντρική σκηνή

Κωμωδία Musical 2004
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση κωμωδία, musical. Σκηνοθεσία Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου. Με τους Έμιλυ Κολιανδρή, Φοίβος Ριμένας, Νικόλας Παπαγιάννης, Κατερίνα Παπαδάκη, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου κ.α. Παραγωγή του 2004. Ανέβηκε στο θέατρο Εθνικό Θέατρο-Κτίριο Τσίλλερ Κεντρική σκηνή.

Το «Ποια Ελένη;» είναι μια κωμωδία – μιούζικαλ, ένα παραμύθι που μας γυρίζει πίσω στον πανάρχαιο μύθο του Τρωικού πολέμου, εστιάζοντας στο πρόσωπο της Ελένης.

Για το συγγραφικό δίδυμο ο Τρωικός πόλεμος δεν έγινε ποτέ! Το μπλέξιμο δημιουργήθηκε από τις Θεές (Αφροδίτη, Ήρα και Αθηνά) λόγω ανταγωνισμού και για να σπάσουν την πλήξη τους.

Στην Τροία λοιπόν δεν έφτασε ποτέ η Ελένη, αλλά η Πεύκιδα, η λιγότερο όμορφη ξαδέλφη της. Ο Πάρις, ως εκ θαύματος, μα και οι άλλοι Τρώες, θα τη λατρέψουν ως ωραία Ελένη, αφού και η ίδια θα ταυτιστεί με την ιδέα. Άλλωστε όπως λέει η Αφροδίτη «η ομορφιά είναι ψέμα και κατασκεύασμα. Του λογικού τερτίπι. Κι όλο αλλάζει μορφή και νόημα».  Ένα εύρημα δυνατό που θα προβληματίσει τους θεατές για την εικόνα και το περιεχόμενο, τη σημασία της ομορφιάς και την απουσία της.

Οι αρχαίοι ήρωες θα μπερδευτούν με το σήμερα, θα πάρουν μορφές από μύθους και κλασσικά εικονογραφημένα και όλα αυτά σ’ ένα θέαμα απολαυστικό, ανάλαφρο με το χιούμορ των συγγραφέων στο ζενίθ/

Βοηθός σκηνοθέτη
Έλενα Γεροδήμου
Ενδυματολόγος
Έβελυν Σιούπη
Χορογράφος
Φωκάς Ευαγγελινός
Ενορχηστρώσεις/Μουσική διεύθυνση
Βασίλης Γκίνος
Μουσική Διδασκαλία
Μελίνα Παιονίδου