170 τετραγωνικά (Moonwalk)

Ιλίσια - Βολανάκης

Κοινωνικό 2021
watchlist
8,3 / 10
15 χρήστες
-
βαθμολόγησε

                              
                              
                                                    Αμαλία Αρσένη,
                                                        Ελένη Τσιμπρικίδου,
                                                        Αντώνης Τσιοτσιόπουλος,
                                                        Γιωργής Τσουρής,
                                                        Ήβη Νικολαΐδου
                                                        
                              
                                                    Αμαλία Αρσένη,
                                                        Ελένη Τσιμπρικίδου,
                                                        Αντώνης Τσιοτσιόπουλος,
                                                        Γιωργής Τσουρής,
                                                        Ήβη Νικολαΐδου
                                                        
                                                    Αμαλία Αρσένη,
                                                        Ελένη Τσιμπρικίδου,
                                                        Αντώνης Τσιοτσιόπουλος,
                                                        Γιωργής Τσουρής,
                                                        Ήβη Νικολαΐδου
Για 3η χρονιά
Videos
Trailer 00:32

Μετά από την ενθουσιώδη υποδοχή και τις συνεχόμενες SOLD OUT παραστάσεις τις δύο πρώτες σαιζόν, μέχρι και τo απροσδόκητο κλείσιμο των θεατρικών σκηνών, το βραβευμένο νεοελληνικό έργο του Γιωργή Τσουρή «170 τετραγωνικά», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, επιστρέφει για τρίτη χρονιά, από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης, κάθε Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα.

Η νέα δουλειά της εταιρείας θεάτρου MA NON TROPPO, μια ακόμη παράσταση συγκρούσεων και κωμικοτραγικών ανατροπών, κέρδισε κοινό και κριτικούς από την πρώτη στιγμή και χάρισε στον συγγραφέα και ηθοποιό Γιωργή Τσουρή το Βραβείο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ» για τον ρόλο του Γρηγόρη.

Τα «170 τετραγωνικά (MOONWALK)», με  άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό  ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία «για όλη την οικογένεια», με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες.

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο θάνατος του πατέρα, ξαναφέρνει κάτω από την ίδια στέγη δύο αδερφές που έμεναν μακριά. Σκληρές αντιθέσεις και διαφωνίες, δημιουργούν μια έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στη μικρή εγκυμονούσα αδερφή, τον σύντροφό της και τη μεγάλη αδερφή, η οποία επιστρέφει στο σπίτι μετά από πολυετή απουσία με σκοπό να το πουλήσει.

Μια απογευματινή επίσκεψη - βόμβα, θα φέρει αντιμέτωπους όλους τους αντιήρωές μας με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον τους, και θα εκτροχιάσει με κωμικό και απρόσμενο τρόπο την ήδη ασταθή πορεία τους. Κρυμμένα μυστικά, απανωτές ανατροπές και εκκωφαντικές αποκαλύψεις συνθέτουν έναν οικογενειακό συναισθηματικό ντέρμπυ κορυφής, σε ένα «ρινγκ» 170 τετραγωνικών μέτρων.  Πόσα νομίζεις ότι ξέρεις για τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους; Ποιος θα μείνει όρθιος στο τέλος;

Το αίμα νερό δε γίνεται, αλλά όταν το αίμα βράζει…

Κριτικές χρηστών

ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΓΟΥΛΑΚΗ

9/10
Με εξαίρεση το κάπνισμα ως μέρος της παράστασης στην περιορισμένη αίθουσα και τη βωμολοχία που μπορεί να θεωρηθεί περιττή από κάποιους, η σκηνοθεσία και σκηνογραφία πραγματικά καταφέρνουν να μεταφέρουν το θεατή στο διαμέρισμα των 170 τμ. Οι μουσικές επιλογές είναι αναπόσπαστο κομμάτι του έργου. Ο ρόλος του Τσουρή φέρνει την ανατροπή, αλλά καθοριστική είναι η ερμηνεία του – αφού πραγματικά απογειώνει την παράσταση. Αξιόλογη και απόλυτα χρήσιμη η Τσιμπρικίδου σε δεύτερο ρόλο, ενώ ο Τσιοτσιόπουλος καταφέρνει να πάρει το μερίδιο της έκπληξης στο δεύτερο μέρος. Τόσο η Νικολαϊδου όσο και η Αρσένη ξεδιπλώνουν το χαρακτήρα τους σταδιακά, φτάνοντας στην απόλυτη ειλικρίνεια και συγκινώντας με την αλήθεια τους στην τελευταία σκηνή.
1
Ξεκίνησε
09/10/2021
Τελείωσε
28/02/2022
Κατηγορία
Έτος
2021
Διάρκεια
95'