Κι απο Σμύρνη...Σαλονίκη

Θέατρον - Κέντρο πολιτισμού "Ελληνικός κόσμος"

Κοινωνικό 2021
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                                                    Μιμή Ντενίση
                                                        
                                                    Αλέξανδρος Αντωνόπουλος,
                                                        Μιμή Ντενίση
Μία παράσταση κοινωνικό. Σκηνοθεσία Μιμή Ντενίση. Με τους Όλγα Πολίτου, Δημήτρης Μακαλιάς, Γιώργος Αρμένης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Κατερίνα Γερονικολού κ.α. Παραγωγή του 2021. Ανέβηκε στο θέατρο Θέατρον - Κέντρο πολιτισμού "Ελληνικός κόσμος".

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού υποδέχεται τη Μιμή Ντενίση, μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο απουσίας, πίσω στη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ» στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ». Η παράσταση, η οποία, εν μέσω συνεχών sold out, διεκόπη απότομα, λόγω των μέτρων που έλαβε η πολιτεία για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού, επιστρέφει αυτό το φθινόπωρο.

Η νέα καλλιτεχική περίοδος θα βρει ξανά τη Μιμή Ντενίση στη σκηνή, να ερμηνεύει την εμβληματική, πλέον, προσωπικότητα της Φιλιώς Μπαλτατζή. H παράσταση, η οποία αποτέλεσε πρώτο ελληνικό θεατρικό σίκουελ και χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως «μάθημα ελληνικής ιστορίας επί σκηνής» επανέρχεται με έναν τριακονταμελή θίασο πρωταγωνιστών, πλούσια σκηνικά και κοστούμια και καταξιωμένους συντελεστές. 

Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί τη συνέχεια της ζωής των ηρώων της πρώτης παράστασης, οι οποίοι επέζησαν της Μικρασιατικής καταστροφής και προσπάθησαν να αρχίσουν ξανά τη ζωή τους, στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη.  Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά παρά τις διαφορές τους. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας  και πολλών νέων χαρακτήρων την περίοδο από την ανταλλαγή των πληθυσμών μέχρι την αρχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.