Ολονυχτία Σαίξπηρ

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - Υπόγειο

Θεατρικό Αναλόγιο 2016
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

Άνθρωποι του θεάτρου και της μουσικής, καλλιτέχνες και θεατρόφιλοι συμμετέχουν σε μια ολονύχτια γιορτή για την επέτειο των 400 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου «βάρδου», διαβάζοντας αποσπάσματα από το έργο του, τραγουδώντας, αυτοσχεδιάζοντας, παίζοντας.

Ας φανταστούμε ένα σαιξπηρικό ζιζάνιο «πρόσχαρο γυρολόγο της νυχτός» να γλιστράει στο Υπόγειο και να μηχανεύεται αναπάντεχες συναντήσεις.

Παράλληλα, θα εξελίσσεται μια διαδραστική ψηφιακή περμόρμανς

Η on line διαδραστική περφόρμανς Λίγοι, λίγο ευτυχισμένοι,  που σχεδίασαν ειδικά για την Ολονυχτία Σαίξπηρ οι Adrift Performance Makers (Κωνσταντίνος Θωμαΐδης Ναταλία Θεοδωρίδου) θα πραγματοποιείται, παράλληλα με τα δρώμενα του Υπογείου.  Θα ξεκινήσει στον χώρο του Πόλις καφέ (Πεσματζόγλου  5, πάνω από το Θέατρο Τέχνης), στις 23.30. Πρόκειται για ένα διαδραστικό πείραμα, που συνδυάζει στοιχεία λογοτεχνίας και ψηφιακής περφόρμανς. Θα εξελιχθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο, οι συμμετέχοντες καλούνται να συνδεθούν με το κινητό τους ή μέσω ενός υπολογιστή και να πάρουν μέρος (διαβάζοντας, ακούγοντας, αλληλλεπιδρώντας) σε μια διαδραστική ιστορία συναρμολογημένη από αποσπάσματα σαιξπηρικών κειμένων. Στο δεύτερο, το αποτέλεσμα αυτής της αλληλλεπιδράσης  των θεατών με την ιστορία (μέρος της οποίας είναι οδηγίες για κίνηση στο χώρο, φωτογράφιση, συγγραφή μικρών κειμένων, αυτοσχέδιες ηχογραφήσεις) ποστάρονται on line, διαμορφώνοντας έτσι κατά τη διάρκεια της βραδιάς μια εξελισσόμενη ψηφιακή παράσταση.

Σκηνοθεσία

Ηθοποιοί

Βοηθός σκηνοθέτη
Κατερίνα Γεωργουδάκη
Σύλληψη/Ιδέα
Δηώ Καγγελάρη
Σκηνογράφος
Εύα Νάθενα